22 iunie 2024

Ziua din săptămână în care e recomandat să cumperi bilete de avion

Atunci când mergem într-o vacanță, bugetul este un aspect esențial. Dar de multe ori costul transportului se dovedește a fi o adevărată piatră de moară pentru buzunarul nostru, în special dacă vorbim de transportul aerian.

În unele cazuri, un bilet de avion poate ajunge să coste chiar mai mult decât sejurul propriu-zis. Dar acest lucru poate fi preîntâmpinat, dacă știm cum să cumpărăm biletele de avion. Sau, mai bine zis, când să le achiziționăm, întrucât o anumită zi a săptămânii s-a dovedit a fi cea mai avantajoasă pentru călători din punct de vedere financiar.

Potrivit unui studiu realizat de Expedia, duminica este cea mai potrivită zi pentru a rezerva bilete de avion. Turiștii care optează să cumpere bilete în această zi pot face economii de 5 – 15% pentru călătoriile internaționale, în comparație cu rezervările făcute într-o zi de vineri, spre exemplu.

Analizând prețurile zborurilor din ultimii ani, Expedia a constatat că ultima zi a săptămânii a fost cea în care călătorii au obținut cele mai bune prețuri la biletele de avion, lucru valabil chiar și înainte de pandemie.

Pe de altă parte, în urma unui alt studiu, realizat de Google, s-a constatat că prețurile zborurilor de marți, miercuri și joi au fost în medie cu 1,9% mai ieftine decât zborurile de sâmbătă și duminică. Cu toate acestea, concluzia Google este că ziua în care sunt cumpărate biletele nu are așa mare importanță și nu este decisivă pentru buget.

Cu cât timp înainte este recomandat să faci rezervare la biletele de avion

Potrivit Expedia, cel mai bun moment în care poți face rezervările pentru biletele de avion este înainte cu șase luni de momentul călătoriei. Prețurile vor fi în medie cu 10% mai mici decât dacă faci rezervare înainte cu o lună sau două.

Studiul Google a analizat mai multe tipuri de zboruri internaționale și în final a concluzionat că prețurile cele mai bune sunt obținute dacă rezervările sunt făcute cu 50 – 179 de zile înainte de plecare.

În ceea ce privește zborurile interne, perioada ideală este cu 28 până la 35 de zile înainte de plecare, spune cei de la Expedia, în timp ce studiul Google arată că prețurile sunt cele mai mici cu 44 de zile înainte de plecare.

Deși concluziile celor două studii sunt ușor diferite, un lucru este sigur: nu trebuie să așteptați până în ultimul moment să cumpărați biletele de avion.

SURSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.