21 mai 2024

Ceaiul de hibiscus este o infuzie preparată din petalele uscate ale florii de Hibiscus sabdariffa, ce poate fi consumat caldă sau rece.

Deși este originar din Africa, este recunoscut și consumat în întreaga lume pentru proprietățile pe care le conține. Revista științifică National Geographic a precizat că această băutură naturală pe bază de plante este cunoscută pentru „puterea sa antioxidantă”, scrie Doctorul Zilei.

În ceea ce privește aportul său nutrițional, revista a citat Universitatea Harvard pentru a explica faptul că ceaiul de hibiscus conține „potasiu, calciu, magneziu și alte oligoelemente (elemente care se găsesc în cantități foarte mici într-o anumită substanță”.

 

În plus, ceaiul are beneficii antivirale, iar alte studii au insistat pe efectele benefice privind scăderea nivelului de colesterol rău și la „reducerea tensiunii arteriale”.

Pe de altă parte, experții atrag atenția că persoanele care iau medicamente diuretice pe bază de hidroclorotiazidă ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a încorpora acest ceai în dieta lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.