19 mai 2024

Primăria a câștigat procesul cu investitorul din București, care a pierdut licitația și a contestat decizia la judecătoria Ploiești. Noua firmă care se va ocupa de reabilitare are obligația de a pune stațiunea pe picioare în decurs de un an. 

Ani la rând, complexul Băilor de la Telega s-a degradat, însă în 2023 s-a ținut licitația pentru a găsi un investitor pentru concesionarea stațiunii pe o perioadă de 49 de ani. Au fost doi investitori interesați să prea complexul balnear, iar câștigatoare a fost o firmă locală. Investitorul de la București a contestat decizia, însă instanța a dat câștig de cauză primăriei.

Acum firma locală care a câștigat concesiunea are la dispoziție un an pentru a reabilita Băile Sărate și în 4 ani tot complexul. Băile de la Telega sunt renumite pentru proprietățile curative datorită salinității crescute. Culmea, chiar și în ruină, turiștii vin în continuare, atrași de beneficiile pentru sănătate.

Institutul Balnear Francez a plasat stațiunea pe locul doi în Europa şi pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.