14 aprilie 2024

Gutău a fost eliberat condiționat în septembrie 2011, după doi ani de pușcărie, însă în 2014 a fost încarcerat din nou. De această dată, a primit doi ani și șase luni pentru că ar fi trucat o licitație. Prejudiciul s-a ridicat la nu mai puțin de 100.000 de euro, iar procurorii au descoperit că licitația fusese aranjată încă de la început. Șeful firmei care avea să beneficieze de pe urma aranjamentului era chiar nașul primarului din Râmnicu Vâlcea.

Edilul a scăpat de închisoare după ce a apelat la CEDO, care i-a dat câștig de cauză. În 2018, instanța supremă l-a achitat definitiv. Mircia Gutău a dat mai apoi în judecată statul și a cerut daune de peste 10 milioane de euro.

Deși nu a afirmat că a fost implicat în afaceri sau alte proiecte care să-i aducă venituri mari, declarația de avere a primarului din 2023 prezintă cifre uluitoare. Mircia Gutău are o casă de vacanță de 140 de metri pătrați, o altă locuință de 141 de metri pătrați, cât și nouă terenuri cu o suprafață totală de peste 11.000 de metri pătrați. Cinci dintre acestea sunt terenuri intravilane și sunt potrivite pentru construcția de imobile.

Klaus Iohannis recunoaște că inflația a luat-o razna în România: „Ar fi bine să coboare!”

Familia Gutău nu stă prost nici la capitolul bijuterii. Între anii 1983 și 2022 a adunat podoabe în valoare de 30.000 de euro. Tot din declarația de avere a edilului iese în evidență un împrumut de 1,3 milioane de lei, primit chiar de la Mariana Gutău, soția primarului. Potrivit documentului, Mircia Gutău a câștigat din salariu 161.500 lei în 2023, pe când partenera sa câștigă de aproape șase ori mai mult, apropiindu-se de un milion de lei pe an. Cabinetul notarial al Marianei Gutău a cunoscut o evoluție uriașă imediat după ce soțul ei a intrat în politica locală, spun jurnaliștii. Ei vorbesc chiar de cifre mai mari. Doi ani la rând, în 2021 și 2022, femeia ar fi declarat că va avea venituri de 1 milion de lei. De fiecare dată, a depășit această sumă, scrie presa. Atât Mircia, cât și Mariana Gutău, încasează și pensie de la statul român pe lângă salarii. Ea primește peste 3.300 de lei pe lună, iar el aproape 2.700 de lei pe lună.

Înregistrare BOMBĂ: Scandal pe contracte ilegale! Cum exercita Clotilde Armand presiuni asupra angajaților Primăriei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.