21 mai 2024

Dorul este un sentiment universal, iar orice persoană care este atașată de o altă persoană, trăiește acest sentiment. Astăzi, 13 mai, este marcată Ziua Internațională a Dorului. România a sărbătorit pentru prima dată Ziua Dorului în 13 mai 2015, iar iniţiativa le-a aparţinut membrilor trupei Vunk, care au vrut să dedice această zi tuturor celor care se simt departe de ţară sau de cei dragi.

Pentru a celebra această zi, membrii trupei Vunk au lansat, în 2015, un clip, de 3 minute, şi o pagină de Facebook.

Sărbătoare 13 mai, calendar ortodox: O mare sfântă este pomenită astăzi

„Nu ne-am propus să facem ceva anume. Fiecare va face ceea ce simte pe data de 13 mai. Pe pagina de Facebook creată special pentru această ocazie invităm pe toată lumea să lase un mesaj de dor pentru cineva. Toţi cei care vor dori să sărbătorească Ziua Internaţională a Dorului şi să transmită un mesaj celor dragi vor putea folosi pe retelele de socializare hashtag-urile #ZiuaDorului şi #DorulMeu”, a mai spus atunci Cornel Ilie, vocalistul trupei Vunk.

Ziua Dorului continuă să inspire nu doar pe cei care trăiesc în România, ci și diaspora, reamintindu-le tuturor importanța și frumusețea acestui sentiment profund românesc. Această zi este o ocazie de a reînnoi legăturile afective și de a celebra unicul și inefabilul dor românesc.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.