9 decembrie 2024

Zahărul duce la o îmbătrânire mai rapidă, similară cu cea determinată de fumat, arată cercetări recente. În afară de faptul că favorizează îngrăşarea şi apariţia diabetului tip 2, și strică dinții, zahărul ar putea avea şi alte efecte nocive: se crede că ele accelerează ritmul îmbătrânirii celulare.

Schimbările din creier induse de zahăr reprezintă un motiv de îngrijorare ţinând cont de consumul ridicat de băuturi dulci, mai ales că acesta este în creştere la copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Consumul băuturilor bogate în zahăr sau expunerea la stres devreme în viaţă a redus expresia genelor esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea creierului, ceea ce ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Deşi este imposibil ca astfel de studii să fie efectuate pe oameni, circuitul creierului care controlează răspunsul la stres şi hrănire se păstrează la toate speciile. Oamenii care au fost expuşi la evenimente traumatice la o vârstă fragedă au suferit schimbări în structura hipocampusului.

De asemenea, persoanele care ar urma o dietă bogată în zahăr au volumul hipocampusului redus. Dacă aceste informaţii sunt luate în considerare împreună, este posibil ca un consum ridicat de zahăr să aibă efecte pe termen lung asupra creierului şi comportamentului, în special în primii ani ai vieţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.