13 iulie 2024

Pepco România a anunțat retragerea de pe piață a produsului „Păpușă Maya Moya Mia Ultra Glow, cu accesorii”, identificat prin PLU 596593 și cod EAN: 2200159659366. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că acest produs nu îndeplinește cerințele Regulamentului Ministrului Dezvoltării și Finanțelor din 20 octombrie 2016 privind cerințele pentru jucării.

Problema principală identificată este depășirea valorii limită de migrare a aluminiului, detectată în creta care colorează părul în roz, parte a setului. Această depășire semnificativă prezintă un risc pentru sănătatea umană, datorită expunerii la substanțele sau amestecurile conținute în jucărie. Aluminiul în concentrații ridicate poate avea efecte adverse asupra sănătății, făcând utilizarea acestei jucării periculoasă pentru copii.

Produsul poate fi returnat pentru recuperarea banilor, chiar și fără bon fiscal

Pepco România a solicitat clienților să returneze produsul afectat în orice magazin Pepco din țară.  Returnarea produsului se poate face fără a fi necesară prezentarea chitanței, bonului fiscal sau a facturii fiscale. Magazinul va rambursa integral suma cheltuită pentru achiziționarea păpușii.

Anunțul retragerii a fost publicat în conformitate cu procesul desfășurat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care monitorizează respectarea cerințelor de siguranță pentru produsele de pe piață.

Această măsură subliniază angajamentul Pepco România de a asigura siguranța și sănătatea consumatorilor săi, demonstrând promptitudine și responsabilitate în gestionarea problemelor legate de siguranța produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.