22 iunie 2024

UPDATE: ISU anunță că până în acest moment au fost evaluați 33 de elevi.

UPDATE: Autoritățile anunță oficial că 29 de copii au fost evaluați medical în urma incidentului și 25 au fost transportați la spital (14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie)

UPDATE: 3 dintre elevii transportați la spitalul Marie Curie sunt în stare stabilă. Au fost evaluați, au primit tratament și nu sunt în pericol, fiind doar speriați. Nu vor rămâne internați.

UPDATE: Până în acest moment au fost transportați la spital 17 elevi: 9 la Spitalul Marie Curie și 8 la Spitalul Grigore Alexandrescu. Încă 8 copii sunt în evaluare medicală.

Înainte de ora 11, echipajele de salvare au intervenit în imobilul de pe bulevardul Basarabia.

Cel puțin 20 de elevi au fost afectați, fiind evaluați medical la fața locului. Trei elevi sunt într-o stare mai gravă, fiind transportați la spital.

Iată anunțul autorităților:

“In incinta cladirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. In urma evenimentului sunt mai multi elevi care acuza stare de rau.

Pana in acest moment au fost evaluati medical 15 elevi si s-a luat decizia ca 5 dintre acestia sa fie transportati la spital.Alti elevi sunt in autospeciala pentru victime multiple si urmeaza a fi transportati la spital.

Actiunea de evaluare medicala este in desfasurate, mai sunt si alti elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportati la spital.

Alertate 8 SMURD, 4 SABIF, CBRN, 2 autospeciale pentru victime multiple,  2 autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.”

Comunicatul oficial de presă al Poliției:

“Astăzi,  13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

La acest moment intervenția se află în dinamică.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.