19 mai 2024

„După (sau și înainte?) – cine l-a finanțat pe ND și a fost șef de campanie? Cine îl finanțează acum? Matei Păun, „rechin” care și-a făcut banii cu Lukașenko direct, cunoscut de toată lumea ca putinist extrem (…), mi-a zis mie direct acum niște ani la o masă că el se ocupă de finanțările pentru Lukașenko (…).”Este mesajul postat pe pagina de Facebook de Andrei Caramitru.Economistul a scris și despre relația pe care controversatul om de afaceri Matei Păun o are cu oamenii și susținătorii Kremlinului, dar și despre posibilele afaceri ale primarului general în Rusia și implicațiile sale în scandalul Panama Papers.„Eu mă întreb foarte serios. Cum a trăit Nicușor până la 50 de ani? Din ce bani a mâncat și a plătit chiria? Cine l-a susținut la Pungești și cine i-a dat bani la USB inițial? Păun? Altcineva? De ce?”Afirmațiile economistului vin în urma imaginilor surprinse de paparazzi, în care apar Ema Prisca, cea care l-a ajutat și în 2020 să câștige fotoliul de edil al Bucureștiului, și omul de afaceri Matei Păun. Din fotografii reiese că cei doi poartă discuții aprinse, iar acestea au ieșit la iveală la scurt timp după ce Nicușor Dan declarase că omul de afaceri Matei Păun nu ar fi implicat în campania sa de anul acesta.

Nicusor Dan: Matei Paun a fost sef de camp in 2016. In aceasta campanie este printre cei 10 cu care ma sfatuiesc pe diverse lucruri.

Realitatea PLUS: A donat si bani? 

Nicusor Dan: Nu cred.

Nicusor Dan: E un om cu care mă mai întâlnesc la Krapets, la Vama Veche, e prieten.

Nicusor Dan: Este o firma de pe piata romaneasca cu care eu am contrac, pretul pietei de a pune niste panouri.Întrebat de jurnaliștii Realitatea PLUS despre legătura cu Matei Păun, Nicușor Dan a negat că acesta i-ar face campania, dar susține că se mai consultă cu el.Nicusor Dan: Nu exista contributie din partea sa.

Reporter: Il cunoasteti?

Nicusor Dan: Evident, a fost sef de campanie in 2016.

Reporter: Mai vorbiti cu el?

Nicusor Dan: Evident. 

În anul 2016, Nicușor Dan recunoștea însă că a fost ajutat în campanie de omul de afaceri Matei Păun. Potrivit jurnaliștilor, primul dintre cei care trag sforile în campania lui Nicușor Dan ar fi în continuare Matei Păun, un afacerist cu experiență în piețele financiare, inclusiv cele rusești. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.