15 aprilie 2024

“Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness”, a scris preşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, relatează Agerpres.

În data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, pe atunci în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut în mod oficial drept cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit site-ului Guinness World Records.

„Ikigai” – conceptul japonez care te ajută să ai o viață lungă și fericită

Tată a 11 copii, el avea în 2022 nu mai puțin de 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi.

Juan Vicente Perez Mora, care era agricultor, s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul ţării, pe 27 mai 1909. A fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii.”La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei”, au precizat reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia.

Citește și Dieta incredibilă a lui Kissinger, care l-a ajutat să trăiască până la 100 de ani. Diplomatul nu era vegan și nici nu făcea sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.