19 mai 2024

În studiul lor publicat în revista ACS Nano, oamenii de știință explică faptul că au descoperit că fotonii, care sunt particule de lumină, pot căpăta un impuls foarte mare atunci când sunt confinați în spații minuscule din siliciu. Această proprietate este similară cu modul în care se comportă electronii în materialele solide.

Siliciul, un element comun pe Pământ și o componentă-cheie în electronica modernă, nu emite în mod obișnuit lumină. Cu toate acestea, atunci când este structurat într-o formă de dimensiuni nanometrice, acesta poate produce lumină atunci când este expus la radiații vizibile.

Cercetătorii știu de ceva timp despre acest lucru, dar motivul exact din spatele acestuia a fost dezbătut. Experimentele echipei au dezvăluit că lumina vizibilă închisă în cristale de siliciu de dimensiuni nanometrice produce o interacțiune optică unică în semiconductori.

Orașul cu cei mai mulți milionari pe metru pătrat: Unul din 24 de locuitori are oficial mult râvnitul statut

Descoperirea este legată de împrăștierea electronică Raman, un fenomen observat anterior doar în metale. Prin crearea de probe de sticlă de siliciu în laborator și prin supunerea acestora la fascicule laser, cercetătorii au observat variații ale proprietăților electronice, optice și termice la scară nanometrică.

Această lucrare pune la îndoială înțelegerea noastră privind interacțiunea dintre lumină și materie, subliniind importanța momentului fotonilor în aceste interacțiuni. Cercetătorii consideră că această nouă proprietate a luminii va deschide noi oportunități în optoelectronică, sporind eficiența dispozitivelor de energie solară și a materialelor utilizate pentru emisia de lumină.

Orașul din România aflat la o oră de București care are trei plaje. Puțini știu de avantajele unei escapade acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.