21 mai 2024

“Cinci tineri au fost inculpaţi în timp ce echipa comună de combatere a terorismului (JCTT) Sydney continuă să-i investigheze pe asociaţii presupusului delincvent care a comis atacul de la biserica din Wakeley”, o suburbie a oraşului Sydney, a anunţat poliţia federală, potrivit Ziare.com.

Atacul cu cuțitul de la biserica din Sydney a fost un „act terorist”. Poliția: Suspectul, dus într-un loc sigur din cauza furiei credincioșilor

Peste 400 de poliţişti din poliţia din statul New South Wales şi din poliţia federală au pus în aplicare, miercuri, 13 mandate de percheziţie în oraşul Sydney. În urma prechezițiilor, 7 adolescenţi au fost arestaţi. Alte 5 persoane, între care 2 bărbaţi şi 3 adolescenţi, au ajutat poliţia în timpul anchetei, se precizează în comunicat.

Doi adolescenţi de 17 şi respectiv 14 ani au fost inculpaţi pentru deţinerea sau controlul de material extremist violent obţinut sau accesat folosind o formă de comunicare electronică. Alţi doi adolescenţi de 16 ani au fost inculpaţi pentru conspiraţie în pregătirea sau plănuirea unui act terorist, în timp ce un alt minor de 17 ani a fost acuzat de aceeaşi infracţiune şi de deţinerea unui cuţit într-un loc public.

Atac violent într-un centru comercial din Sydney: Mai multe persoane rănite, sute de oameni evacuați

Mai multe obiecte, între care material electronic, au fost confiscate în urma operaţiunii poliţiei.

Săptămâna trecută, un adolescent de 16 ani a fost inculpat pentru terorism în legătură cu înjunghierea a doi bărbaţi într-o biserică creştină asiriană din Sydney pe 15 aprilie. Un bărbat de 53 de ani a suferit răni grave la cap în timpul atacului cu armă albă, în timp ce un bărbat de 39 de ani a suferit tăieturi şi o rană la umăr atunci când a încercat să intervină. Adolescentul de 16 ani, care a fost imobilizat de enoriaşi, a fost arestat.

Declararea unei infracţiuni act de terorism îi asigură poliţiei atribuţii suplimentare în timpul anchetei pentru a stabili dacă persoana respectivă a acţionat de una singură sau în cadrul unei grup, notează dpa, potrivit sursei citate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | ChromeNews by AF themes.